Café Hälsosnack med Stina Wikström

Café Hälsosnack med Stina Wikström
Från Parasport Göteborgs hemsida.

Våra medlemmars hälsa är en jätteviktig fråga och därför bjuder Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben in till en serie onlineträffar på temat Hälsosnack. Alla som är intresserade av att delta är välkomna.

  • Café Hälsosnack med Stina Wikström från Parasport
  • Onlineträff via Skype
  • Måndag den 7 september klockan 19.00–20.00
  • Anmäl dig via mejl: urg@telia.com eller via vår kontaktsida. Anmälan ska vara inne senast klockan 16.00 samma dag träffen hålls. När du anmält dig kommer du få en länk till Skype som du klickar in dig på.

Parasport Göteborg samordnar och organiserar bland annat uppsökande verksamhet samt utbildnings- och tävlingsverksamhet för sina 32 föreningar. Parasport Göteborg jobbar främst med nyrekrytering med prioritet på barn och ungdomar. De anordnar Prova På aktiviteter i samarbete med skolor och habiliteringar. De anordnar utbildningar och arbetar med tillgänglighetsfrågor. De initierar och leder projekt inom ramen för Idrottslyftet. Stina kommer att berätta om den stora verksamhet som deras föreningar kan erbjuda.

Ohälsa är nästan tio gånger vanligare bland personer med funktionsnedsättning jämfört med befolkningen i övrigt. Så mycket som var femte ung person mellan 16 och 29 år motionerar aldrig. Vad kan vi som förening göra åt detta? Vi kan peppa våra medlemmar att engagera sig i någon fritidsaktivitet och presentera förslag på vad man kan göra. Det är viktigt att lyfta rumpan upp ur soffan och tar det emot är det bra att veta att man inte är ensam.

Läs de senast inläggen på bloggen

Bli medlem i Unga Rörelsehindrade. Tillsammans är vi starkare och kan påverka mer!

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!