Västra Götalandsregionen drar in Max bromsmedicin

Västra Götalandsregionen drar in Max bromsmedicin
Det står Exit på dörren dit vi hänvisas.

Västra Götalandsregionen drar in Max bromsmedicin. En medicin som är hans livlina. Den kapar politikerna rakt av. Det finns ett djupgående problem i Västra Götalandsregionens syn på människor med funktionsnedsättningar. Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben har tidigare påtalat detta genom att visa på den dåliga fysiska tillgängligheten och det blir nu smärtsamt tydligt av Max kamp för sin medicin, att denna syn är djupare än vad vi befarade. Det står Exit på dörren dit vi hänvisas.

Från Svt: ”Max Lindvall från Göteborg lider av en särskild variant av muskelsjukdomen Duchennes muskeldystrofi (DMD). Den gör att musklerna sakta bryts ner, numera sitter han i rullstol, och något botemedel finns inte. Han har tidigare fått medicinen Translarna, som ska bromsa sjukdomsförloppet. Men i våras meddelade Västra Götalandsregionen att de den första juni stoppar subventioneringen för patienter som inte längre kan gå.

– Det känns läskigt, om jag inte får medicinen så känns det som att jag att bara vill försvinna, berättade Max”.

I coronans tid ser vi att det finns pengar att ösa ut i samhället men inte så att Max kan få sin bromsmedicin. Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben kräver att Västra Götalandsregionen ändrar sitt beslut så att Max och andra i hans situation kan få sin livsviktiga medicin.

Länkar

Max Lindvall och Johnny Magnusson

Läs de senaste inläggen

Gilla oss! Dela oss! Följ!
error

Bli en finne i rumpan på makthavarna!